Rentevoordeel van NHG-hypotheek nu óók voor zzp’er

Per 1 december zal het voor zzp’ers makkelijker worden om een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te krijgen. Waar je eerder drie jaar werkzaam moest zijn als zelfstandige, kom je nu al na één jaar in aanmerking voor een hypotheek met NHG. Hiervoor moet het toetsinkomen wel door een onafhankelijke expert worden vastgesteld. Benieuwd of jij een hypotheek met NHG – en dus rentevoordeel – kunt krijgen als zzp’er? Onze hypotheekadviseurs zoeken het voor je uit.

Ruim 1,28 miljoen Nederlanders verdienen het hoofdinkomen als zzp’er. Voor deze groep was het afsluiten van een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie pas mogelijk na drie jaar ondernemerschap. Het Waarborgfonds Eigen Woningen stelt vast dat deze voorwaarde niet meer aansluit bij de huidige arbeidsmarkt. “Iedereen moet evenveel mogelijkheden hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm.” Daarom past de uitvoerder van NHG, de voorwaarden aan.

Waarom NHG? De Nationale Hypotheek garantie vormt een vangnet voor de huiseigenaar, wanneer je door persoonlijke omstandigheden de hypotheek niet meer kunt betalen. De rentetarieven liggen hierdoor in veel gevallen aanzienlijk lager.

Hoe wordt het toetsinkomen vastgesteld? Het toetsinkomen wordt nog steeds vastgesteld over de laatste drie kalenderjaren. Met de nieuwe voorwaarden mag dit een combinatie zijn van inkomsten uit dienstbetrekking en zelfstandig ondernemerschap. Eis van NHG is dat dit toetsinkomen wordt vastgesteld door een onafhankelijk expert. Meer weten? Bel met één van onze adviseurs, voor een deskundig en onafhankelijk advies.

 

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , , , , , ,