De huizenmarkt draait ook in Houten op volle toeren

De huizenmarkt heeft voor het eerst in 9 jaar weer een piek bereikt. Als gevolg van de bankencrisis raakte de huizenmarkt in 2008 volledig in het slob. De huizenprijzen kelderden waardoor huizen in veel gevallen minder waard werden dan de schuld die men was aangegaan, de huizen stonden ‘’onder water’’. 

Dat was echter niet de eerste keer dat dit gebeurde. Als je kijkt naar de afgelopen 50 jaar dan zie je een terugkerend patroon.
Sinds 2013 gaat het economisch weer beter in ons land en dus trekt ook de woningmarkt weer aan. Inmiddels is het niveau zelfs boven het topniveau in 2008 uit gestegen. Het gevolg is logisch: de vraag overstijgt het aanbod en de huizenprijzen stijgen enorm. In de grote steden worden woningen als warme broodjes verkocht en ook in Houten stijgen de prijzen en worden huizen in een mum van tijd verkocht.

De geschiedenis leert dat er ook nu weer andere tijden zullen komen. Tijden waarin de rente stijgt, de hypotheekrenteaftrek wordt beperkt, de financiering lastiger wordt. Wellicht dat woningprijzen als gevolg daarvan weer zullen dalen.

Betekent dat dat u nu geen huis meer moet willen kopen? Zeker niet. Maar het is wel verstandig om u goed te laten adviseren. Zowel bij de aankoop van de woning als bij het regelen van de financiering.
Voor de aankoop van een woning is het in de huidige markt geen overbodige luxe om u bij te laten staan en te kiezen voor aankoopbegeleiding. Dan wordt u niet alleen bij de noodzakelijke afwegingen geholpen, maar is in de huidige markt ook eigenlijk onmisbaar om kans te maken een woning aan te kunnen kopen. Juist doordat u een woning graag wilt, bestaat de kans dat u zich laat leiden door emotie en te veel voor de woning betaalt. Bij de keuze voor aankoopbegeleiding wordt een belangrijk deel van het aankooptraject uit handen genomen. Zo worden onder andere de waarde van de woning bepaald, de onderhandelingen voor u gedaan en gekeken naar de juridische aspecten.

In Houten werken wij hiervoor graag samen met Denise Oskam van MOOI WONEN, actief met de verkoop en aankoop van woningen in deze gemeente. Denise Oskam vertelt u graag meer over alle voordelen van aankoopbegeleiding. Zij is telefonisch bereikbaar op 06 2332 4300. Of bekijk eens de website: www.mooi-wonen.nu.

Op het moment dat u uw droomhuis heeft gevonden, is het verstandig om u goed te laten adviseren over de financiering. U wilt immers nu én in de toekomst kunnen genieten van zorgeloos woonplezier. Vesta Hypotheken helpt u daar graag bij.

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , , ,