De huizenmarkt draaide ook in Houten in 2017 op volle toeren

De huizenmarkt heeft voor het eerst sinds 9 jaar in 2017 weer een piek bereikt. Als gevolg van de bankencrisis raakte de huizenmarkt in 2008 volledig in het slob. Nu het economisch weer beter gaat in ons land, is ook de woningmarkt weer enorm aangetrokken. Het gevolg is dat de vraag het aanbod inmiddels overstijgt en de huizenprijzen enorm stijgen. Woningen worden als warme broodjes verkocht en ook in Houten stijgen de prijzen en worden huizen in een mum van tijd verkocht. Heb je een huis op het oog dat in de verkoop komt, dan moet je er snel bij zijn. Maar het risico is daardoor wel groter dat je té snel reageert en achteraf spijt krijgt van de genomen beslissing. Het is daarom goed om je goed voor te bereiden op de mogelijke aankoop van een woning en je te laten bijstaan door een goede adviseur.

In het afgelopen jaar hebben wij u met artikelen in deze krant informatie verschaft die bij de voorbereiding en de aankoop van een huis van belang is.
Zo hebben we u geïnformeerd over de mogelijkheden voor ouders om hun kinderen te helpen bij de aanschaf van hun – veelal eerste – woning. Want juist voor jongeren en kopers van een eerste huis wordt het steeds lastiger om de financiering rond te krijgen. Ouders kunnen hun kind helpen door geld te schenken, maar ook door geld aan hen te lenen.

Niet alleen voor jongeren is het steeds lastiger om de financiering rond te krijgen, dat geldt ook voor 55-plussers. En voor mensen zonder vast arbeidscontract, zoals flexwerkers en zelfstandig ondernemers. Maar een goede onafhankelijke hypotheekadviseur die met alle geldverstrekkers samenwerkt, kan in vrijwel alle gevallen met een passende oplossing komen. U kunt alle artikelen en nog veel meer bruikbare informatie vinden op www.vestahypotheken.nl

Het ziet er naar uit dat het kopen van een huis in 2018 niet eenvoudiger zal worden. Door de stijgende huizenprijzen in combinatie met de inspanningen van de overheid om de burgers te beschermen tegen te hoge schuldenlasten, zal het ook in 2018 weer de moeite lonen om u te laten bijstaan door een goede onafhankelijk hypotheekadviseur.
Een adviseur die weet wat de mogelijkheden zijn, u ook aan een hypotheek kan helpen in meer complexe situaties en u met deskundig advies helpt bij de aankoop van het huis dat u zo graag wilt hebben. De adviseurs van Vesta Hypotheken staan ook in 2018 weer graag voor u klaar. Wij wensen u een in alle opzichten voorspoedig 2018 en graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , , ,