Nieuwe mogelijkheid hypotheekaanvraag populair bij ondernemers

HOUTEN – ZZP’ers in Nederland maken veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om met een inkomensverklaring een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten. 

Het is sinds ruim een jaar mogelijk voor ZZP’ers om op deze manier een hypotheek aan te vragen wanneer zij ten minste 12 maanden actief zijn als zelfstandig ondernemer. Voor die tijd moest een ZZP’er minstens 3 jaar op weg zijn voordat dit mogelijk was.

Inmiddels wordt de inkomensverklaring door 15 geldverstrekkers en hebben ruim duizend ZZP’ers al een hypotheekaanvraag gedaan. Dit maakte het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) bekend.
Het WEW gaat over de uitvoering van en het beleid achter de NHG. Het fonds noemt deze optie voor ZZP’ers inmiddels ‘zeer succesvol’.

Het WEW heeft dan ook het voornemen om meer van dit soort regelingen te gaan ontwikkelen voor ondernemers. Zo hoopt het fonds dat steeds meer ondernemers toegang krijgen tot een hypotheek met NHG. Het voornemen is om dergelijke nieuwe mogelijkheden nog dit jaar te introduceren.

“Wij vinden dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm”, zo vertelt WEW directeur Arjen Gielen.

Bent u ondernemer en benieuwd naar uw mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek? De adviseurs van Vesta Hypotheken staan u geheel vrijblijvend te woord om uit te zoeken of er iets voor u mogelijk is! Bel 030 – 635 50 80 of ga naar www.vestahypotheken.nl

Geplaatst in Hypotheeknieuws