Op huizenjacht met een klein budget

De woningprijzen in de Randstad stegen de afgelopen jaren enorm. Fijn voor hen die een huis bezitten, maar hoe kom je nu als starter met een klein budget nog aan een koopwoning? Het is lastig, maar niet onmogelijk! De adviseurs van Vesta Hypotheke leggen je graag uit hoe jij deze knotsgekke woningmarkt de baas bent.  Lees meer ›

Geplaatst in Hypotheeknieuws

Nieuwe mogelijkheid hypotheekaanvraag populair bij ondernemers

HOUTEN – ZZP’ers in Nederland maken veelvuldig gebruik van de mogelijkheid om met een inkomensverklaring een hypotheek met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) te kunnen afsluiten. 

Het is sinds ruim een jaar mogelijk voor ZZP’ers om op deze manier een hypotheek aan te vragen wanneer zij ten minste 12 maanden actief zijn als zelfstandig ondernemer. Voor die tijd moest een ZZP’er minstens 3 jaar op weg zijn voordat dit mogelijk was.

Inmiddels wordt de inkomensverklaring door 15 geldverstrekkers en hebben ruim duizend ZZP’ers al een hypotheekaanvraag gedaan. Dit maakte het Waarborgfonds Eigen Woningen (WEW) bekend.
Het WEW gaat over de uitvoering van en het beleid achter de NHG. Het fonds noemt deze optie voor ZZP’ers inmiddels ‘zeer succesvol’.

Het WEW heeft dan ook het voornemen om meer van dit soort regelingen te gaan ontwikkelen voor ondernemers. Zo hoopt het fonds dat steeds meer ondernemers toegang krijgen tot een hypotheek met NHG. Het voornemen is om dergelijke nieuwe mogelijkheden nog dit jaar te introduceren.

“Wij vinden dat iedereen evenveel mogelijkheden moet hebben voor een verantwoorde financiering van de eigen woning, ongeacht de aard van het dienstverband en contractvorm”, zo vertelt WEW directeur Arjen Gielen.

Bent u ondernemer en benieuwd naar uw mogelijkheden voor het afsluiten van een hypotheek? De adviseurs van Vesta Hypotheken staan u geheel vrijblijvend te woord om uit te zoeken of er iets voor u mogelijk is! Bel 030 – 635 50 80 of ga naar www.vestahypotheken.nl

Geplaatst in Hypotheeknieuws

De huizenmarkt draaide ook in Houten in 2017 op volle toeren

De huizenmarkt heeft voor het eerst sinds 9 jaar in 2017 weer een piek bereikt. Als gevolg van de bankencrisis raakte de huizenmarkt in 2008 volledig in het slob. Nu het economisch weer beter gaat in ons land, is ook de woningmarkt weer enorm aangetrokken. Het gevolg is dat de vraag het aanbod inmiddels overstijgt en de huizenprijzen enorm stijgen. Woningen worden als warme broodjes verkocht en ook in Houten stijgen de prijzen en worden huizen in een mum van tijd verkocht. Heb je een huis op het oog dat in de verkoop komt, dan moet je er snel bij zijn. Maar het risico is daardoor wel groter dat je té snel reageert en achteraf spijt krijgt van de genomen beslissing. Het is daarom goed om je goed voor te bereiden op de mogelijke aankoop van een woning en je te laten bijstaan door een goede adviseur.

In het afgelopen jaar hebben wij u met artikelen in deze krant informatie verschaft die bij de voorbereiding en de aankoop van een huis van belang is.
Zo hebben we u geïnformeerd over de mogelijkheden voor ouders om hun kinderen te helpen bij de aanschaf van hun – veelal eerste – woning. Want juist voor jongeren en kopers van een eerste huis wordt het steeds lastiger om de financiering rond te krijgen. Ouders kunnen hun kind helpen door geld te schenken, maar ook door geld aan hen te lenen.

Niet alleen voor jongeren is het steeds lastiger om de financiering rond te krijgen, dat geldt ook voor 55-plussers. En voor mensen zonder vast arbeidscontract, zoals flexwerkers en zelfstandig ondernemers. Maar een goede onafhankelijke hypotheekadviseur die met alle geldverstrekkers samenwerkt, kan in vrijwel alle gevallen met een passende oplossing komen. U kunt alle artikelen en nog veel meer bruikbare informatie vinden op www.vestahypotheken.nl

Het ziet er naar uit dat het kopen van een huis in 2018 niet eenvoudiger zal worden. Door de stijgende huizenprijzen in combinatie met de inspanningen van de overheid om de burgers te beschermen tegen te hoge schuldenlasten, zal het ook in 2018 weer de moeite lonen om u te laten bijstaan door een goede onafhankelijk hypotheekadviseur.
Een adviseur die weet wat de mogelijkheden zijn, u ook aan een hypotheek kan helpen in meer complexe situaties en u met deskundig advies helpt bij de aankoop van het huis dat u zo graag wilt hebben. De adviseurs van Vesta Hypotheken staan ook in 2018 weer graag voor u klaar. Wij wensen u een in alle opzichten voorspoedig 2018 en graag tot ziens in het nieuwe jaar!

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , , ,

De huizenmarkt draait ook in Houten op volle toeren

De huizenmarkt heeft voor het eerst in 9 jaar weer een piek bereikt. Als gevolg van de bankencrisis raakte de huizenmarkt in 2008 volledig in het slob. De huizenprijzen kelderden waardoor huizen in veel gevallen minder waard werden dan de schuld die men was aangegaan, de huizen stonden ‘’onder water’’. 

Dat was echter niet de eerste keer dat dit gebeurde. Als je kijkt naar de afgelopen 50 jaar dan zie je een terugkerend patroon.
Sinds 2013 gaat het economisch weer beter in ons land en dus trekt ook de woningmarkt weer aan. Inmiddels is het niveau zelfs boven het topniveau in 2008 uit gestegen. Het gevolg is logisch: de vraag overstijgt het aanbod en de huizenprijzen stijgen enorm. In de grote steden worden woningen als warme broodjes verkocht en ook in Houten stijgen de prijzen en worden huizen in een mum van tijd verkocht.

De geschiedenis leert dat er ook nu weer andere tijden zullen komen. Tijden waarin de rente stijgt, de hypotheekrenteaftrek wordt beperkt, de financiering lastiger wordt. Wellicht dat woningprijzen als gevolg daarvan weer zullen dalen.

Betekent dat dat u nu geen huis meer moet willen kopen? Zeker niet. Maar het is wel verstandig om u goed te laten adviseren. Zowel bij de aankoop van de woning als bij het regelen van de financiering.
Voor de aankoop van een woning is het in de huidige markt geen overbodige luxe om u bij te laten staan en te kiezen voor aankoopbegeleiding. Dan wordt u niet alleen bij de noodzakelijke afwegingen geholpen, maar is in de huidige markt ook eigenlijk onmisbaar om kans te maken een woning aan te kunnen kopen. Juist doordat u een woning graag wilt, bestaat de kans dat u zich laat leiden door emotie en te veel voor de woning betaalt. Bij de keuze voor aankoopbegeleiding wordt een belangrijk deel van het aankooptraject uit handen genomen. Zo worden onder andere de waarde van de woning bepaald, de onderhandelingen voor u gedaan en gekeken naar de juridische aspecten.

In Houten werken wij hiervoor graag samen met Denise Oskam van MOOI WONEN, actief met de verkoop en aankoop van woningen in deze gemeente. Denise Oskam vertelt u graag meer over alle voordelen van aankoopbegeleiding. Zij is telefonisch bereikbaar op 06 2332 4300. Of bekijk eens de website: www.mooi-wonen.nu.

Op het moment dat u uw droomhuis heeft gevonden, is het verstandig om u goed te laten adviseren over de financiering. U wilt immers nu én in de toekomst kunnen genieten van zorgeloos woonplezier. Vesta Hypotheken helpt u daar graag bij.

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , , ,

Hypotheek afsluiten zonder adviseur: goed idee of niet?

Steeds vaker hoor je reclames die je proberen te overtuigen dat je het afsluiten van een hypotheek heel goed zelf kan doen. En dat klopt: het is mogelijk om een hypotheek af te sluiten zonder een hypotheekadviseur.

Je moet de geldverstrekker er dan wel van overtuigen dat je beschikt over de juiste kennis door een kennis- en ervaringstoets te doen. Slaag je voor die toets, dan kun je de kosten van de hypotheekadviseur uitsparen.

Maar is dat nou echt verstandig? Wegen de uitgespaarde kosten wel op tegen de eventueel hogere hypotheekkosten doordat je een beslissing neemt waar de adviseur je voor had kunnen behoeden?

Korte termijn
Zowel de Stichting Erkend Hypotheekadviseur als de Consumentenbond wijzen op de gevaren. Je gaat een langdurige financiële verplichting aan en het gaat dus niet alleen om wat je nu kwijt bent, maar zeker ook om wat je woning je op lange termijn gaat kosten. Een verkeerde keuze kan veel geld kosten. De hoogte van de hypotheekrente telt meestal zwaarder dan een besparing op advies- of bemiddelingskosten. En aangezien bij veel geldverstrekkers het helemaal niet mogelijk is om zelf rechtstreeks af te sluiten, kun je maar uit een beperkt aantal aanbieders kiezen.

Bedenk ook dat niet alleen de hoogte van de hypotheekrente belangrijk is. Uiteindelijk is de hoogte van de hypotheekrente wel degelijk de grootste beslissingsfactor, maar het is ook belangrijk naar de voorwaarden te kijken.

Een goede adviseur wijst je daarnaast ook op de minder leuke kanten van het leven. Het risico op arbeidsongeschiktheid, overlijden of een scheiding zijn dingen waar mensen niet graag over nadenken als ze op het punt staan om een huis te kopen. Het is de taak van de adviseur om je met beide benen op de grond te houden als jij je blindstaart op het huis van je dromen. De advieskosten, die misschien hoog lijken maar fiscaal aftrekbaar zijn, verdien je met goed advies terug in de toekomst.

Type adviseur
De Consumentenbond stelt daarbij nog wel het volgende: “Let bij het kiezen van de hypotheekadviseur goed op wat voor soort adviseur het is. Is het een financieel planner die alleen advies geeft en geen producten afsluit of bijvoorbeeld iemand die samenwerkt met veel aanbieders?”. Alleen als de adviseur echt onafhankelijk is en dus uit alle aanbieders kan kiezen, kunt u er verzekerd van zijn dat hij de beste oplossing voor u kan regelen.

Vesta Hypotheken is zo’n onafhankelijke partij. Onze adviseurs helpen u graag verder.

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , ,

Huis kopen dankzij hulp van ouders

Zonder eigen geld is het krijgen van een hypotheek steeds lastiger. Wanneer ouders daar de financiële middelen voor hebben, dan kunnen zij hun kind daar goed bij helpen. Dat kan door belastingvrij te schenken, maar ook door geld aan zoon of dochter te lenen. Daardoor wordt niet alleen de aankoop van het beoogde huis mogelijk, maar kunnen zowel ouders als kind ook nog eens financieel voordeel behalen.

Het inbrengen van eigen geld wordt steeds noodzakelijker bij de aankoop van een woning. Wanneer je eigen geld inzet, betaal je bovendien vaak een lagere rente. Ouders kunnen hun kind hierbij helpen door geld aan hun kind belastingvrij te schenken (max. € 100.000) of te lenen in de vorm van een familiehypotheek.

Familiehypotheek
Hoe werkt de familiehypotheek? Een deel van het aankoopbedrag wordt niet bij de bank geleend, maar bij de ouders. Samen maken ouders en kind afspraken over de rentevergoeding en de  looptijd van de lening. Als gekozen wordt voor een rentepercentage dat hoger is dan wat de ouders nu krijgen op hun spaargeld, dan levert dat dus een hoger rendement op voor de ouders. Door dat voordeel weer voor een deel belastingvrij terug te schenken aan het kind, kunnen zowel de ouders als het kind profijt hebben van deze constructie.

Rekenvoorbeeld
Stel Mark heeft voor zijn nieuwe woning € 220.000 nodig en leent daarvoor € 190.000 van de bank. Voor het resterende bedrag sluit Mark een familiehypotheek van € 30.000 bij zijn ouders af. Ze spreken een rente van 4,0% af. Op een spaarrekening levert deze € 30.000 de ouders van Mark hooguit € 135 per jaar op (spaarrente van 0,45%). Nu ontvangen de ouders van Mark € 1.200 rente per jaar. Een voordeel van € 1.065.

Mark kan de betaalde rente volledig aftrekken van de belasting en ontvangt € 488 retour. Zijn daadwerkelijke (netto) rentelasten aan zijn ouders bedragen daarmee op jaarbasis € 712.

Mark’s ouders kunnen er voor kiezen van hun ‘winst’  (= de extra € 1.065) jaarlijks belastingvrij € 712  te schenken aan Mark waardoor de lening van zijn ouders Mark netto helemaal niets kost.

Had Mark ook die € 30.000 van de bank geleend, dan was de rente circa 2,0% geweest. Zijn jaarlijkse netto rentelasten voor dat deel waren dan € 356. Met de leen/schenkconstructie is hij dus meer dan € 350 goedkoper uit. En zijn ouders houden er ook nog een even groot voordeel aan over.

Benieuwd of een familiehypotheek voor jullie gunstig kan zijn? Onze hypotheekadviseurs kennen de mogelijkheden en voorzien u graag van advies op maat.

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , ,

Steeds minder twintigers kopen een huis

Voor starters op de woningmarkt is met name in de randstad de druk hoog: het aanbod is schaars, de prijzen blijven stijgen en huizen worden meestal flink boven de vraagprijs verkocht.

Het kopen van een eerste huis wordt steeds lastiger. Doordat niet alleen de huizenprijzen snel stijgen maar kopers ook steeds minder kunnen lenen, hebben starters steeds meer eigen geld nodig om een huis te kunnen kopen. Toch is het voor een starter nog steeds mogelijk om zonder veel eigen geld te slagen.
Goed hypotheekadvies is daarvoor onmisbaar, maar je moet het ook goed aanpakken.

Tips voor het kopen van een huis:

Budget
Stel het bedrag vast dat je kan en wilt betalen voor je huis.
Kijk hoeveel je kunt lenen en bereken de kosten die daar nog bij komen, zoals de kosten voor taxatie, bouwkundige keuring, overdrachtsbelasting, hypotheekadvies en de notaris- en makelaarskosten.
Een hypotheekadviseur kan je hier goed bij helpen.

Weet wat je biedt
Doe onderzoek naar de huizenprijzen in de buurt, bijvoorbeeld via het Kadaster.
Zo kun je een inschatting maken of het bod dat je doet reëel is.

Laat je niet gek maken
Het is een trucje van makelaars om de bezichtigingen kort op elkaar te plannen, waardoor je ziet dat er nog meer geïnteresseerden zijn. Laat jouw bod niet afhangen van dit soort invloeden! Concurrentie is er altijd, maar is nu toevallig zichtbaarder.

Gunfactor
Het kan in je voordeel werken om een goede band met de makelaar of verkopers te hebben.
Laat merken dat je het huis wilt hebben, maar zeg dat je ook andere woningen aan het bezichtigen bent. Doe je dit niet, dan wek je de indruk dat je alleen dit huis wilt en dus bereid zal zijn om er flink voor te betalen.

Oplevertermijn
Laat weten dat je de financiering snel rond hebt en dat je flexibel bent in de oplevertermijn. Je hebt zo een groot voordeel, omdat de verkopende partij graag wil dat het aansluit bij de oplevertermijn van hun voorkeur.

Familiehypotheek
Ook als ouder is het mogelijk om uw kind te helpen met de financiering. Ouders mogen belastingvrij schenken voor dit doel. Daarnaast kunnen zij ook geld lenen aan hun kind, wat met de juiste afspraken zelfs voordeel voor beiden op kan leveren.

Laat je goed adviseren
Als starter op de woningmarkt hoef je niet te wanhopen, maar het is wel raadzaam je goed te laten adviseren. De adviseurs van Vesta Hypotheken zijn graag bereid jouw financiële vragen te beantwoorden en je van het juiste advies te voorzien.

Wil je alles weten over hypotheken? Bel, kijk op onze website of mail naar info@vestahypotheken.nl

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , ,

Achterstand in woningen voor senioren wordt in Houten snel ingelopen

Op basis van de huidige en toekomstige samenstelling van de bevolking is er in Houten een groot tekort aan seniorenwoningen. Veel ouder wordende inwoners zouden de woning waar in ze met hun gezin hebben gewoond wel willen verruilen voor een kleinere woning die meer geschikt is voor senioren, maar het aanbod is onvoldoende. Dat is niet alleen vervelend voor de senioren zelf, maar ook voor de jongere inwoners die op zoek zijn naar een gezinswoning; er is onvoldoende doorstroming.

De gemeente Houten heeft in haar woonvisie bepaald dat deze achterstand zo snel mogelijk moet worden ingelopen. In het vervolg daarop wordt er nu in het Oude Dorp aan de Koningin Wilhelminaweg 44 seniorenwoningen gerealiseerd en ook op de bouwlocaties waar sporthal Den Oord heeft gestaan en aan de Eikenhout is het de bedoeling dat er tientallen seniorenwoningen zullen worden gerealiseerd.

Het gaat om huur- én koopwoningen. Veel mensen denken dat het krijgen van een hypotheek niet mogelijk is als je de vijftig al bent gepasseerd. Dat is echter absoluut niet het geval.

Het is wel wat gecompliceerder om dat tijdens de looptijd van de hypotheek er meestal een overgang zal zijn van inkomen uit actieve arbeid naar AOW- en pensioeninkomen. Banken kijken op dat punt meestal naar een periode van 10 jaar, zodat al vanaf 57-jarige leeftijd bij de aanvraag rekening wordt gehouden met het toekomstige pensioeninkomen.

Sommige banken houden bij het berekenen van het maximum hypotheekbedrag gelukkig wel rekening met inkomen uit een zelf afgesloten pensioenvoorziening, zoals een lijfrenteverzekering of bankspaarrekening. Hierbij kan het overigens wel verschil maken of de uitkering ten tijde van de hypotheekaanvraag al is ingegaan of nog moet ingaan. In het laatste geval zijn sommige hypotheekverstrekkers minder soepel.

Daarnaast houden banken bij het bepalen van het maximale hypotheekbedrag ook rekening met een ‘inkomen’ van 3% over het vrije vermogen. Vrij vermogen is geld waar je de vrije beschikking over hebt, zoals spaargeld of beleggingsfondsen.

Kortom: er zijn nogal wat bijzondere regels en beperkingen. Maar een goede onafhankelijke hypotheekadviseur die met alle geldverstrekkers samenwerkt, kan in vrijwel alle gevallen met een passende oplossing komen.

Vesta Hypotheken is zo’n goede onafhankelijke hypotheekadviseur. De adviseurs kijken graag samen met u wat er mogelijk is. Neem gerust vrijblijvend contact op.

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , ,

Geen vast contract, toch een hypotheek

Steeds minder Nederlanders zijn werkzaam in vast dienstverband. Eind 2016 hadden bijna 1,9 miljoen werknemers een tijdelijk of flexibel arbeidscontract. Daarnaast telt ons land nog eens 1,4 miljoen zelfstandig ondernemers. Het arbeidslandschap verandert en gelukkig bewegen de geldverstrekkers mee. De voorwaarde voor het verstrekken van een hypotheek verschuift van baanzekerheid naar inkomenszekerheid. Hierdoor kunnen freelancers, uitzendkrachten en andere flexwerkers zonder vast contract in aanmerking komen voor een hypotheek. Benieuwd of dit ook voor jou perspectief biedt?

Tijdelijk dienstverband en intentieverklaring
Heb je een tijdelijk contract met de verwachting dat je in aanmerking komt voor een vast contract, dan kun je je werkgever vragen om een intentieverklaring. Daarin geeft je werkgever aan dat het de bedoeling is dat je volgende contract een vast contract is, op voorwaarde dat je goed blijft presteren en de bedrijfsomstandigheden niet verslechteren. Als je zo’n intentieverklaring hebt, dan wordt je hypotheekaanvraag behandeld alsof je een vast contract hebt. Voor de berekening van je hypotheek wordt dan uitgegaan van je actuele bruto jaarinkomen.

Maar ook zonder intentieverklaring
Gelukkig zijn er steeds meer geldverstrekkers bereid om ook zonder vast contract en zonder intentieverklaring toch een hypotheek te verstrekken. Dan kijken ze naar je inkomen in de afgelopen 3 jaar. Als we kunnen aantonen dat je ondanks het ontbreken van een vaste aanstelling in de afgelopen jaren wel een redelijk stabiel inkomen hebt weten te genereren, dan kunnen de laatste drie jaaropgaven de basis vormen voor de hypotheekaanvraag.

Flexwerker
Voor iemand met een flexibel arbeidscontract kan de inkomenszekerheid ook worden aangetoond met de perspectiefverklaring. Momenteel accepteren 9 geldverstrekkers die verklaring bij een hypotheekaanvraag. Naar verwachting zal deze verklaring uitgroeien tot de standaard voor iedereen die een bestendig inkomen verdient met flexibele arbeidscontracten.
 
ZZP’er
Ook als ZZP’er krijg je tegenwoordig makkelijker een hypotheek. Waren in  het verleden minimaal drie boekjaren nodig voor de hypotheekaanvraag, nu kan het toetsingsinkomen worden vastgesteld op basis van één jaar als zelfstandige i.c.m. met de inkomsten uit eerdere dienstbetrekking.

Heb jij momenteel geen vast contract, maar zou je wel graag een huis willen kopen? Onze adviseurs zijn graag bereid om uit te zoeken wat voor jou mogelijk is.

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , ,

Familiehypotheek voordelig voor kinderen én ouders

Zonder eigen geld is het krijgen van een hypotheek niet altijd eenvoudig. Wanneer ouders de mogelijkheid hebben om hun kind daarbij helpen, dan doen ze dat graag. Dat kan door belastingvrij te schenken, maar ook door geld aan zoon of dochter te lenen. Daardoor wordt niet alleen de aankoop van het beoogde huis mogelijk, maar kunnen zowel ouders als kind ook nog eens financieel voordeel behalen.

Het inbrengen van eigen geld wordt steeds noodzakelijker bij de aankoop van een woning. Wanneer je eigen geld inzet, betaal je bovendien vaak een lagere rente. Ouders kunnen hun kind hierbij helpen door geld aan hun kind belastingvrij te schenken of te lenen in de vorm van een familiehypotheek.

Familiehypotheek
Hoe werkt de familiehypotheek? Een deel van het aankoopbedrag wordt niet bij de bank geleend, maar bij de ouders. Samen maken ouders en kind afspraken over de rentevergoeding en de looptijd van de lening. Als gekozen wordt voor een rentepercentage dat hoger is dan wat de ouders nu krijgen op hun spaargeld, dan levert dat dus een hoger rendement op voor de ouders. Door dat voordeel weer voor een deel belastingvrij terug te schenken aan het kind, kunnen zowel de ouders als het kind profijt hebben van deze constructie.

Rekenvoorbeeld
Stel Mark heeft voor zijn nieuwe woning € 220.000 nodig en leent daarvoor € 190.000 van de bank. Voor het nog openstaande bedrag sluit Mark een familiehypotheek van € 30.000 bij zijn ouders af. Ze spreken een rente van 3,5% af. Op een spaarrekening levert deze € 30.000 de ouders van Mark hooguit € 150 per jaar op (spaarrente van 0,5%). Nu ontvangen de ouders van Mark € 1.050 rente per jaar. Een voordeel van € 900.
Mark kan de betaalde rente volledig aftrekken van de belasting en ontvangt € 428 retour. Zijn daadwerkelijke rentelasten aan zijn ouders bedragen daarmee op jaarbasis € 622.
Mark’s ouders kunnen er voor kiezen om 2/3 van hun ‘winst’  (= de extra € 900) jaarlijks belastingvrij terug te schenken aan Mark. Een bedrag van € 600. Mark betaalt daardoor op jaarbasis nog maar € 22 aan rente aan zijn ouders.
Had Mark ook die € 30.000 van de bank geleend, dan was de rente circa 1,7% geweest. Zijn netto rentelasten voor dat deel waren dan € 305. Met de leen/schenkconstructie is hij dus bijna € 300 goedkoper uit. En zijn ouders houden er ook nog een even groot voordeel aan over.

Benieuwd of een familiehypotheek voor jullie gunstig kan zijn? Onze hypotheekadviseurs kennen de mogelijkheden en voorzien u graag van advies op maat.

Geplaatst in Hypotheeknieuws Getagd met , , , , , , , , , , ,